értékajánlat

hogyan lesz a speciÁl padló megkerülhetetlen a piacon

Így tennénk jobbá a marketinget

Miért csináljuk

Cél

Visszamenni a tervezőasztalhoz a Speciál Padló marketingjét illetően, és hosszú távra tervezni egy olyan rendszert, amiben az egyes tevékenységek egymást erősítik. Fontos, hogy tudjuk, hogy jó helyre megy el a pénz, aminek van eredménye és növekszik tőle a céged.

Cél, hogy megkülönböztessük a céged, és egy olyan alapot teremtsünk, ami a későbbi terjeszkedést is elősegíti.

kidolgozzuk a Buyer personákat

A céloknak megfelelően 3-4 buyer personát kidolgozunk (lehet különbség a döntési jogkörben, cégméretben, korban, ezt megnézzük). Ez lesz majd az alapja minden marketingtevékenységnek, minden indul innen ki. Mi a problémájuk, ellenvetéseik, mire vágynak, saját szavajárásuk. Ehhez az egész céged oda tud fordulni, ha bármilyen értékesítésről, vagy akár ügyfélszolgálatról van szó.

Az is megnézzük, hogy a céged milyen értékajánlatot tesz nekik, hogyan különbözteti meg magát.

Egy nagyon alapos kutatás előzi meg (emailek, ajánlatra adott válaszok, értékesítők tárgyalásain elhangzottak stb)

Personánként 10-12 oldal (mellékelek egy mintát emailben).

ÁR: £1,200 (+ 20% VAT)

l

újraszövegezzük a weboldalt, kialakítjuk az értékesítési tölcsért

A weboldalt olyan módon szövegezném, hogy az olvasó magára ismerjen, lássa, felismerje benne a – jelenlegi vagy potenciális – problémáját. Ott legyen az a végeredmény, az az érzés, ami akkor tölti el, amikor már új padlója van. És megtudja, hogy hogyan nyújtja ezt a Speciál Padló máshogy, és jobban, mint mások. Az előnyöket, és a különbözőséget nem csak elmondani, hanem demonstrálni is kell a szövegben.

Gyakorlatilag egy olyan landingoldalnak kell lennie, ahol a cél, hogy kérjen egy konzultációt (ez az un direct response oldal, aminek megvannak a szabályai). Illetve ezt ki kell találnunk, hogy mi a cél, hogy milyen folyamaton akarjuk, hogy végigmenjen, ami neki is egyszerű, vonzó. Itt bekérhetünk már néhány olyan adatot, ami segíti az értékesítő dolgát.

Szükséges egy leadgyűjtő aloldal, ahol email címeket, és egyéb adatokat gyűjtünk.

Az írás előtt kutatást végzünk. (Versenytársak oldala, ajánlatai, hírlevele stb.)

Ehhez tartozik még az ajánlati oldal elkészítése, akár landingen, akár ennek változataként doc-ban, pdf-ben. Az árajánlat ugyanis egy második landing, ahol végülis már magát a szolgáltatást adjuk el, ugyanúgy követve egy best practice struktúrát.

ÁR: £1,500 (+20% VAT), ebben benne van a kutatás, írás, weboldal aloldalai, leadgyűjtő aloldal és ajánlat. Nincs benne a blog. Nincs benne a design, együtt dolgozok vagy a Ti designeretekkel, vagy – ha szükséges – sajáttal.

b

tartalomstratégia

Csinálunk egy tartalomstratégiát, és előre megtervezzük egy évre a témákat. Úgy állítjuk össze, hogy az egyes előnyök, az egyes kérdések és a fő üzenetek folyamatosan pörögjenek, mert így marad meg a fejekben. Arra is figyelünk, hogy szóljunk minden perszónához, és a döntési folyamat minden szakaszához (1. még nem ismerte fel, hogy kell neki egy ilyen 2. már keresi 3. ellenvetései vannak.)

A tartalomnaptár hozzásegít ahhoz, hogy ne ad hoc módon, össze-vissza kommunikáljunk, hanem az egyes tartalomtéglák egymást erősítsék. A tartalmak változatosan újrahasználhatóak, lehet belőlük video, e-book stb, interjú sokminden. Nemcsak a szakértői státuszt segítik, hanem az értékesítésben is, ha vannak rendszeres kérdések, arra lehet linkelni a választ. 

(Ezt akár a franchise rendszerben is lehet használni, csak fordítani kell.) 

Megcsináljuk a naptárat egy évre előre munkacímekkel együtt havi 2-4 blogcikkel, megmutatva, hogy melyik personának szól. (Csatolok egy mintát emailben).

ÁR: £1,500 (+20% VAT), benne van a kutatás, a tervek többszöri átbeszélése, a konkrét tartalmak munkacímekkel. Nincs benne a megírás, tartalmak elkészítése

mi vagyunk a marketingosztályod

A marketing kivitelezését is vállaljuk, a tervek alapján az írást, közösségi médiát, hírlevélkiküldést, és az alvállalkozók menedzselését, felügyeletét tudjuk vállalni.

Lépésről-lépésre haladunk, legyen először terv, stratégia, legyen meg a weboldal, és a folyamat: honnan jön az érdeklődő, mit ajánlunk nekik, stb. Utána lehet kitalálni, hogy mit hirdetünk, és arra is kell egy hirdetési stratégia. Így sokkal kiszámíthatóbb lesz, hogy mire megy el a pénz, és be tudunk állítani egy jól működő, validált folyamatot.

ÁR: erre nehéz árat mondani addig, amíg nem látjuk, mi van benne. Lehet benne havi 2 blogposzt is, de a teljes marketing menedzselése is. Min £500/hó-tól indul, amiben blogposztok vannak benne, vagy egy hírlevél.

 

Folyamat

Hogy működik

Feltérképezzük

Három dolgot kutatunk mindig: (1) a céged, tevékenységét, eddigi eredményeit, (2) az iparágat, versenytársakat, tevékenységüket (3) a célpiacot.

Minden marketingügynökség végez kutatást, de tudomásom szerint sokkal alaposabb kutatást csinálunk. Erre nagyon nagy hangsúlyt fektetek, annak ellenére is, hogy ez az a rész, amit az ügyfél nem lát, és mégis sok idő. De ez az alapja mindennek. Ez mindig benne van a fix árban, hiába töltünk vele több időt, nincs felár.

Versenytársaknak letöltjük az anyagait, árajánlatot kérünk, (ha tudunk), mindent elolvasunk az iparágban, nézünk külföldi példákat.

Beszélünk a menedzsmenttel, megnézzük az értékesítési folyamatot, ügyfelektől érkező kérdéseket, problémákat.

A célcsoportot is minél jobban megismerjük, akár interjúkkal, ha van rá lehetőség, közösségi médiában, ha lehetséges, (pl LinkedIn) stb.

A kutatás során elkészült anyag önmagában érték, sokszor magát a céget is meglepi.

Megcsináljuk

Megbeszélés szerint a marketingtevékenység koordinálását is vállaljuk (Mintha a marketingosztályod lennénk, egy marketingvezetővel). Ez történhet az alvállalkozóid, belső csapatod, vagy saját alvállalkozóink bevonásával, hogy minden egy kézben legyen.

Ha pedig csak arra van szükség, akkor egyes meghatározott részfeladatokat végzünk el (pl hírlevél, blogolás, landingoldal, vagy csak a stratégia).

Mindig egyeztetjük a hatásköröket. A nagyon sok körös jóváhagyási folyamatokat nem tartom hatékonynak, a marketing nem vár 5 hetet, amíg mindenki jóváhagyja.

Nem órára dolgozunk, hanem a  projekteket egyeztetjük, megbeszéljük a határidőket: mit vállalunk mi, mit kérünk az ügyfelünktől. A határidő szent, sosem késsük le, mástól is ezt várjuk, aki benne van a projektben. Ha külső körülmény miatt csúszás várható, időben jelezzük.

A stratégiát, és az írás nagy és fő részét én (Timi) csinálom. A kutatás egy részét, szerkesztést, lektorálást, admint kiadom. Ez azért fontos, mert nagyvállalatok marketingvezetőjeként nem találtam hatékonynak, hogy az ügynökségeknél sosem azzal voltam kapcsolatban, aki megcsinálta a munkát.

 

Még jobbá tesszük

Nekem az eredmény a drogom. Addig dolgozunk, amíg nem lesz eredmény, és amíg az nem lesz még jobb. Mindent mindig túl lehet szárnyalni.

A cég eddigi adatai és becsléseink alapján felállítunk elvárásokat, és folyamatosan nézzük azt hogy amit csinálunk, az hogy és mennyire járul hozzá a kitűzött célokhoz.

Varázsló nem vagyok, sem jósnő, az eredményekhez idő kell, és nem tudom garantálni, hogy bárki bevétele egy hónap alatt megduplázódik.

De azt igen, hogy a jó marketingnek mindig van eredménye, és ezt mindig elérjük. Ahogy haladunk előre, úgy leszünk okosabbak az adott helyzettel kapcsolatban, és úgy tudjuk alakítani a további tevékenységet.

Fontos, hogy azon igyekszünk, hogy ettől függetlenül is értéket teremtsünk, olyan tartalmakkal például, ami a cégnek hosszú távon is hasznos és értékes. Alapvetően szeretjük organikus eléréssel kezdeni, és arra erősíteni fizetős hirdetéssel.

“hihetetlen, olyan érzés, mintha csak mi lennénk az ügyfeleitek.” -Kiss gergely

O

nem sikerül minden (elsőre)

Most jönnek majd a testimonialok, és szerencsére sok van belőlük. 16 évig nagyvállalatoknál marketingjén dolgoztam, közben felépítettem egy saját, utazási online startupot, amit sikeresen eladtam, és 3 éve külsős szakértőként dolgozom ügyfeleknek.

Akikkel hosszú távon dolgoztunk, ott mindig növekedést értünk el együtt, és a kitűzött célokat túlszárnyaltuk.

De nem hallgatom el, hogy nem minden kampány sikerül rögtön. A marketing egy hosszú távú elköteleződés, és nem néhány ad hoc kampány. Ehhez bizalomra van szükség, lehetőség arra, hogy kísérletezhessünk új ötletekkel, tanulhassunk belőle. 

Nagyon sok korábbi tapasztalatra, teszteredményre, best practice-re támaszkodom, de ha valaki mindig megkérdőjelez, vagy azt várja, hogy egy hónap után minden virágba borul, akkor sajnos nem megy a közös munka, ugyanis nem hatékony a munkaidőnket bizonygatással tölteni.

A bizalom nagyon fontos akkor is, amikor addig szokatlan dolgokkal kísérletezünk. Az is a feladatom, hogy olyat találjak ki a marketingben, amit a cég eddig nem csinált, különben okafogyott a jelenlétem.

Erre könnyű először igent mondani, de a szokatlan a kritikát is magával hozza – a munkatársakét, szakmáét, vagy akár korábbi alvállalkozókét. Úgy sajnos nem tudunk dolgozni, ha ezek függvényében mindig visszacsúszunk a megszokottba.

szívmelengető visszajelzések

 “Timea drew upon the client’s approach to coaching and success stories to create a customer journey that flowed seamlessly across the whole site. It is engaging, personal and thought-provoking.” – Simon Hamtrey-Woore, Outside-In Coaching 

“Timea demonstrates a healthy lack of ego, which is important because nothing kills good creative and free-flow of ideas more than creative competition. I’ve run workshops with Timea and find her to be an excellent instructor who recognizes good ideas and potential in people, in opportunities, in marketing and promotion strategy.” – Diane Curry, Global Creative Director, Reader’s Digest

“Timea produced some brilliant work and really understood the company’s new strategic approach. I am extremely happy with the result of our new website.” – Marlon Johnson, Director, JMS Secure Data

“Timea has already delivered above and beyond her brief and I will continue to work with her as an integral part of our business support team.” – Larry Grant, CEO, Eden Eco Solutions

“Not only has Timea absorbed what we do, but she made sure the communication keeps the readers’ attention and highlights our USPs. She also adapted it to our various client groups.” – Kate Hetzel, Managing Director, Eximius Live-in Care

“Timea created a lead generating website from scratch. I was impressed by the thoroughness of their work and the amount of research they carried out. I am very pleased with the results we have now.” – Mark Skelding, Managing Director, Bluecoat Software

“Over the past couple of years, we’ve been working together on numerous projects and Timea has helped bring our brand projects to life with a unique voice and messaging. I want to thank Timea for going the extra mile with her research and writing that means we can offer an all-round brand experience for our clients. She is dedicated, insightful and creative. She’s also great fun to work with.” – Caroline Somer, CEO of Somer Design

U

Ezt értük el másoknál

Ez csak három esettanulmány a sokból (angolul van, elnézést). Konkrétan olyan jellegű céggel nem dolgoztunk, mint a Speciál Padló, de ez nem problémát, hanem örömet jelent nekünk. (Kb 30 iparágban dolgoztunk.) Úgy dolgozunk a cégeddel, mintha csak te lennél, és mintha az a mi cégünk lenne.

Increasing conversion for a SAAS business

+37%

Details
  • Our client provides a practice management software for financial advisers and collects leads to show them a demo. 

    We set up a marketing strategy and plan for the upcoming 6 months, and included monthly checkup meetings.

    This resulted in increased interest from all target audiences, retention increased by 22% vs the previous year, we could convert 37% of previous demos and lead generation increased by 31%.

Launching online pension insurance

5x sales

Details

An insurance company, Aegon planned to launch online pension insurance. People had to take out the policy online and commit to paying a monthly fee until they retire.  

We planned the whole campaign. It started with an online survey on what people think about the future, what they think about pension, how much money they could potentially save per month, how much risk they are ready to take. 

More than 43,000 people completed the survey, the report was published in several media outlets, as a side effect.

The results were five times higher than expected, selling thousands of policies.

automatic income for a business coach

Doubling the revenue

Details

A business coach business couldn’t increase the volume of work due to time limit.

We planned a subscription product for them which resulted in an automatic income, doubling their original revenue in 5 months.

árak

Mennyibe kerül?

A projektek árait itt találod, lehet olyan ütemben haladni, ahogy mindketten bele tudjuk tenni az energiát.

Vagy egy havi díjban megállapodunk (mondjuk £1,500) és megnézzük abban milyen projekteket tudunk megcsinálni, és így haladunk.

Mindenhez hozzájön 20% VAT. A projekteknél 50% előleget kérünk, a második felét a munka elvégeztével. A havídíjaknál a hónap elején kérjük a díjat. 

Mindig felállítunk egy ütemtervet a munkavégzésre, ezt betartjuk és az alvállalkozókkal is betartatjuk.

 

Beszéljük meg.

Kádár Tímea
07946 042941
tk@franciscooper.com